Invent

Glass till midsommar


20130619-220815.jpg
Glass är superenkelt att göra och snabbt går det.
Smakerna går att variera i det oändliga.
Ett enkelt grundrecept är allt du behöver.
4 äggulor (ekologiska ägg)
0,5-1dl sukrin el sukrin gold
3dl grädde
1dl mjölk
Smaksättning
Ägg och sötning vispas fluffigt
Grädde och mjölk värmer du, tillsätt smaksättning.
Hetta upp gräddblandningen men den ska ej koka.
Vänd ner äggvispet i gräddblandningen, ställ på kylning.
När glassen svalnat häller du ner den i glassmaskin.
Till smaksättning kan du använda
T.ex. Vaniljpulver el. Lakritspulver, el båda.
Sist provade jag göra romrussin.
Då la jag russin i rom ett dygn innan så att de fick dra i sig ordentligt med romsmak.

20130619-221909.jpg
Choklad är en annan favorit.
Då brukar jag använda choklad med hög kakaohalt, 85 el 90%, 100g.
Lycka till!:-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta oss

  • user_white Livlig.nu
  • speech_white Tel. 070-458 05 11
  • mail_white E-mail: info@livlig.nu

Livlig.nu

Scroll to top