Invent


lchf+5:2+träning=utmaning

Wohooo!
Har nu fått ny energi och känner för en ordentlig utmaning, p.g.a. nyfikenhet.
Låt mig börja från början;-)

Jag har nu hållit kostkurs inför ett härligt gäng på Club Active och till på köpet motiverat mig själv till en personlig utmaning.
Efter kvällens ämnen bl.a. periodisk fasta så känner jag att jag vill se vad som händer med min kropp under mitt experiment.

Så för att förtydliga (+att om jag berättar/skriver om det så måste det genomföras, backar jag ur så blir det ju pinsamt och det vill jag inte) (Ha ha haaa)
Just nu äter jag ganska så liberal lchf-kost och tränar ”nada”.
Jag har tidigare kört periodisk fastan till och från, både medvetet och omedvetet.
Jag har tränat periodvis men nu är det säkert snart ett år sen jag körde kontinuerligt.

Fr.o.m. nästa vecka (vilken dag jag börjar kommer jag att skriva om här på bloggen) kommer jag att göra en vägning (andel fett/muskler), börja styrketräna på Club Active, och köra 5:2 (lchf 5dgr i veckan och 2dgr fastan med max 500kcal).

Och varför då??
Jo, jag vill se vad som händer med min kropp och hur kommer jag att må. + att det är spännande med personliga utmaningar.

Under tiden som jag kör min utmaning kommer jag att uppdatera bloggen lite oftare med vad/hur mycket jag äter, hur mycket och hur jag tränar och vad jag äter på fastedagarna.

(Här nedan är en bild som är tagen några dagar innan julafton 2013, och nej inte gravid bara ett svullparty med pasta, thats what happens when you eat pasta)

Read more...


Året Runt


Nu har den kommit……senaste numret av ”Året Runt”, sååå kul=)
Det gjordes ett matreportage med mig och temat gluten- och laktosfritt.
Vilket passade bra eftersom jag redan utesluter gluten.

Jag bjöd på 3-rättersmeny.
Förrätt: Toast skagen
Varmrätt: Helgrillad oxfilé med sötpotatis och baconlindad sparris
Efterrätt: Kokos- och vaniljpannacotta med färska hallon.
Fullständiga recepten hittar du i Året Runt.

En kvinna som hade läst reportaget hörde av sig och ville gärna få tips på glutenfria bullar.
Så här kommer ett recept på bananmuffins.

BANANMUFFINS ca. 10st

2-3 ägg (ta 2 om de är stora och 3 om de är små)
1-2 bananer (som med äggen, små bananer tag 2, stora ta 1)
1dl mandelmjöl
1dl hasselnötsmjöl
2,5msk kokosmjöl
2tsk bakpulver
1 struken tsk vaniljpulver
75g smör
1/2dl grädde

Sätt ugnen på 175°.
Blanda samman alla torra ingredienser i en skål.
Smält smöret, häll i grädden när det smält.
Blanda ägg och banan med stavmixer i en bunke.
Blanda ner de torra ingredienserna i äggsmeten och sen smör/gräddblandningen.
Häll upp i muffinsformar och grädda tills de fått fin färg.

Read more...


Det lackar….

20131124-214357.jpg
Det lackar mot jul, så idag pysslade jag och barnen ihop en paketkalender så att tomten har nånstans att hänga alla klappar;-)

Härom dagen hade kidsen utställning på dagis, värsta grymma vernissage på vad de gjort under terminen.
Då finns det alltid fika på plats.
Dagmammorna är jätteduktiga och bakar allt själva, tummen upp:-)
Men jag vill undvika gluten (och onödigt socker)….så barnen fick välja vad de ville ha till fika och tadaa…lussebullar.

20131124-215645.jpg

Till dem använde jag
2st ekologiska ägg
1/2 dl sukrin
2dl mandelmjöl
1/5dl kokosmjöl
0,5g saffran
2tsk bakpulver
1tsk vaniljpulver
1tsk fiberhusk
100g smör, rumsvarmt och mjukt
+ 1 ägg för pensling

Vispa ägg och sukrin pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och blanda ner i äggen.
Tillsätt smöret sist och blanda allt väl.
Spritsa ut på bakplåtspapper i valfri form, garnera med russin el nötter.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i 150• tills de fått färg.

Barnen älskade dem (jag med).
Godast är att äta dem direkt men det går bra att äta dem flera dagar efter också;-)

20131124-223042.jpg

Read more...


Det närmar sig…jul

Gör det enkelt och ge bort ett presentkort på Fransförlängning i julklapp.

Fram till den sista december, nytt set fransar 650kr (ord. 1100kr)

ps. Man får behålla ”julklappen” själv ;-)

   

 

Read more...


Mätta och glada

20131118-084002.jpg

Mina barn är oftast vrålhungriga på morgonen, så i morse gjorde vi kesoplättar, ägg, keso och frömackor.
Allt efter varje barns önskemål.
Sockerfritt och massor med vitaminer/mineraler, mat som de står sig bra på.
Härligt med mätta och glada barn!

Näringsinnehåll i ekologiska ägg:

Vald vikt g 100
Portion g 60
Energi (kJ) kJ 592
Energi (kcal) kcal 141
Protein g 12,4
Fett g 10,1
Kolhydrater g 0,4
Fibrer g 0,0
Salt g 0,4
Aska g 0,9
Vatten g 75,9
Alkohol g 0,0
Kolhydrater
Monosackarider g 0,4
Disackarider g 0,0
Sackaros g 0,0
Fullkorn totalt g 0
Fettsyror
Summa mättade fettsyror g 2,9
Fettsyra 4:0-10:0 g 0,0
Fettsyra 12:0 g 0,0
Fettsyra 14:0 g 0,0
Fettsyra 16:0 g 2,1
Fettsyra 18:0 g 0,8
Fettsyra 20:0 g 0,0
Summa enkelomättade fettsyror g 4,0
Fettsyra 16:1 g 0,3
Fettsyra 18:1 g 3,6
Summa fleromättade fettsyror g 1,5
Summa n-6 fettsyror g ea
Fettsyra 18:2 g 1,2
Fettsyra 20:4 g 0,1
Summa n-3 fettsyror g ea
Fettsyra 18:3 g 0,1
Summa långa n-3 fettsyror g ea
EPA (Fettsyra 20:5) g 0,0
DPA (Fettsyra 22:5) g 0,0
DHA (Fettsyra 22:6) g 0,1
Summa transfettsyror g ea
Kolesterol
Kolesterol mg 389,1
Fettlösliga vitaminer
Retinolekvivalenter 253
Retinol µg 252
β-Karoten µg 1
Vitamin D µg 1,47
Vitamin E mg 5,94
Vitamin K µg ea
Vattenlösliga vitaminer
Tiamin mg 0,07
Riboflavin mg 0,44
Vitamin C mg 0
Niacin mg 0,0
Niacinekvivalenter 3,1
Vitamin B6 mg 0,09
Vitamin B12 µg 1,95
Folat µg 59
Mineraler
Fosfor mg 190
Jod µg 46
Järn mg 1,97
Kalcium mg 54
Kalium mg 137
Magnesium mg 11
Natrium mg 140
Selen µg 27,2
Zink mg 1,32
Övrigt
Avfall (skal etc.) %

Read more...


Fredagsmyyys

20131115-180540.jpg

Istället för att köpa färdig dip som bl.a. innehåller E621 (natriumglutamat)(jästextrakt) så kan du göra egen som smakar såååå mycket bättre och är såååå mycket nyttigare:-)
Recept på världens enklaste dip till fredagsmyset!

2dl rysk yoghurt
1/2dl crème fraîche
1-2msk majonnäs
Salt, krossad svartpeppar, lime, 1 vitlöksklyfta och 1/2dl finhackad paprika.
Blanda allt och låt stå i ca 1/2h.

Gott till dippen
Gurk- och morotsstavar
Ostchips
Blomkål
Paprikastavar

Trevlig helg/kram

Read more...


SoppMåndag

20131111-171915.jpg
Kvällen middag blir blomkål- och broccolisoppa, mums!

Till den behöver du
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
300g broccoli
300g blomkål
Vatten
1,5dl Grädde
3msk Färskost, typ Philadelphia ost
Örtsalt, chilli, curry, flingsalt och några droppar soja.
Kastrull, slev och stavmixer

Hacka löken och vitlöken, fräs i mycket smör.
Krydda med curry, örtsalt och chili.
Sätt i broccolin och blomkålen, häll på vatten så att det täcker alla grönsakerna.
Låt koka tills allt är mjukt.
Drag kastrullen åt sidan och mixa soppan med stavmixer.
Koka upp igen, häll på grädden och smaka av med några droppar soja och flingsalt. Låt småkoka i 5min, stäng av värmen.
Blanda i färskosten och rör el vispa tills allt blandat sig. ÄT:-)

Read more...


Bakar och fixar

Vilken eftermiddag, här bakas det fröbröd, ett annat mjukt bröd (eget påhitt), tomatsoppa på färska tomater står på spisen och puttrar och barnen picknickar på en filt och kollar Bolibompa.

20131107-161128.jpg

20131107-161205.jpg
Sen blir det skolmässa och kolla in alla skolor.

Read more...


Glad nyhet

Glad nyhet till alla mina fina kunder, och till er andra också…
Nu under höst/vinter kommer jag att ha öppet vissa lördagar så att ALLA har möjlighet att komma till mig=)
(för info om vilka lördagar det är öppet, klicka på ”Boka tid”-ikonen som finns på höger sida)

Specialerbjudandet på fransförlängning (Nytt set), 650kr (ord. 1100kr) kommer jag att ha kvar året ut.
Så passa på, snyggt och lättsminkad till alla julfester och partyn=)
Tänk på att boka i god tid, runt jul är det många som vill bli snygga;-)

VÄLKOMMEN

Read more...


Triss i grädde

20131028-103337.jpg
Handlade triss i grädde i morse.
Jag har ganska så stor åtgång på grädde;-)
Och så finns det ju mest bara små tetror om man vill ha ekologisk grädde.

Tog också en tur förbi Apoteket för att köpa kirurgtejp, så att jag kan fortsätta ”fransa”;-)

20131028-103736.jpg
Tejpen används till att täcka in de undre fransarna så att de inte limmas ihop med de övre fransarna.
(Så här ser det ut medans jag gör en fransförlängning)

20131028-103918.jpg

Read more...


Ghee – mättat fett

ghee

Fick en burk hemmagjord ghee utav en vän.
Ghee är superbra att steka i och består till mestadels av mättat fett, det goda fettet.
Ghee är värmetåligt och passar bra till wok, fritering eller helt enkelt att steka i.

1:a maträtten jag tillagade med ghee blev fyllda köttrullader gjorda på lövbiff, fyllda med vitlöksost och kokta i grädde.
Till det severade jag frästa grönsaker, vitkål, morot och sockerärter, frästa i ghee.

Det blev supermumsigt!

Read more...


Sommar med kosafari och annat

Dags för uppdatering….;-)

Jag hoppas att ni alla haft en supersommar!
Själv har jag tillbringat sommaren hemma med familjen, jobbat lite och en del utflykter.

I början av sommaren åkte vi på kosafari till Väddö som ligger en bit utanför Norrtälje.
Då får man sitta på vagn bakom en traktor och så åker man en guidad tur i kohagen.
Bonden åker med och berättar om gården och kossorna.
Helt fantastiskt entusiastisk bonde som verkligen brinner för det han gör.

            

Väddö gård är en krav-gård.
Det erbjuds fantastiska ostar, glass, kött mm i gårdsbutiken.
Du kan också äta lättare lunch (kanske inte så lchf vänligt) och fika där.
Du kan också beställa ”köttlådor”, en blandning med kött (från köttfärs till filé) från krav-kossor som går ute och betar och mår bra.

Lite fransar har också hunnits med..

Gröna Lund..

Härliga Åland hann vi också med å besöka, ingen riktig sommar utan ett Ålandsbesök;-)
Ett måste när man är på Åland är ju ett besök hos ”Rökka”.
Och nej det är inte ett lchf-vänligt besök men ska du göra undantag så är det ett väl valt tillfälle.
Världens godaste korv m bröd serveras här!

Lata dagar på stranden

Och mumsiga jordgubbari grädde=)

Lite kort sammanfattat om min sommar.
Vad har du/ni gjort?

Read more...


Semestertider

Nu är det semestertider för dem flesta.
Sena sommarkvällar, grillning, vänner, sol och bad, jordgubbar, glada barn.

20130709-090345.jpg

Själv har jag saktat ner till halvfart och har öppet 1-2dgr i veckan.
Lite fransar och glamour hinns ju alltid med;-)

20130709-085339.jpg

Read more...


MidsommarAfton

20130621-211143.jpg
Idag tog hela familjen 4-hjulingen och åkte till områdets midsommarfirande.
Vi har dansat runt midsommarstången, picknickat på minipizzor, ost- och skinkmuffins, jordgubbar och pannkakor.
Tjejerna fiskade i fiskdammen, till deras lycka fick de varsin godispåse.

20130621-211846.jpg
Sen har vi bara njutit av varandras sällskap, god mat och gott vin.
Ibland är det det enkla som förgyller:-)
Glad midsommar!
Ps. Glöm inte att plocka blommor att lägga under kudden inatt;-)

Read more...


Ost- och skinkmuffins

Nu är muffinsen klara, snabbt och enkelt.
Till dessa använde jag
5-6 ekologiska ägg
3dl grädde
Riven ost
Skinka
Salt och peppar

Först lade jag riven ost i botten, ca 1/2dl i varje form.
Strör strimlad skinka på, valfri mängd.
Vispar ihop ägg och grädde, kryddar med salt och svartpeppar.
Häller på äggblandningen.
In i ugnen i 175 grader till de tagit ihop och fått färg.

20130620-191758.jpg

20130620-191825.jpg

Read more...

Kontakta oss

  • user_white Livlig.nu
  • speech_white Tel. 070-458 05 11
  • mail_white E-mail: info@livlig.nu

Livlig.nu

Scroll to top
Black