Invent

Året Runt



Nu har den kommit……senaste numret av ”Året Runt”, sååå kul=)
Det gjordes ett matreportage med mig och temat gluten- och laktosfritt.
Vilket passade bra eftersom jag redan utesluter gluten.

Jag bjöd på 3-rättersmeny.
Förrätt: Toast skagen
Varmrätt: Helgrillad oxfilé med sötpotatis och baconlindad sparris
Efterrätt: Kokos- och vaniljpannacotta med färska hallon.
Fullständiga recepten hittar du i Året Runt.

En kvinna som hade läst reportaget hörde av sig och ville gärna få tips på glutenfria bullar.
Så här kommer ett recept på bananmuffins.

BANANMUFFINS ca. 10st

2-3 ägg (ta 2 om de är stora och 3 om de är små)
1-2 bananer (som med äggen, små bananer tag 2, stora ta 1)
1dl mandelmjöl
1dl hasselnötsmjöl
2,5msk kokosmjöl
2tsk bakpulver
1 struken tsk vaniljpulver
75g smör
1/2dl grädde

Sätt ugnen på 175°.
Blanda samman alla torra ingredienser i en skål.
Smält smöret, häll i grädden när det smält.
Blanda ägg och banan med stavmixer i en bunke.
Blanda ner de torra ingredienserna i äggsmeten och sen smör/gräddblandningen.
Häll upp i muffinsformar och grädda tills de fått fin färg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta oss

  • user_white Livlig.nu
  • speech_white Tel. 070-458 05 11
  • mail_white E-mail: info@livlig.nu

Livlig.nu

Scroll to top